Zeleninový koláč s mozzarellou a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový koláč s mozzarellou a olivami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17832 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
500 g | Cuketa |
500 g | Listové těsto |
300 g | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Olivy nakládané |
200 g | Rajčata |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 334,7mg |
Draslík | 502,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Mozzarella, Olivy nakládané, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Olej olivový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový koláč s mozzarellou a olivami postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme na tenká kolečka cuketu a orestujeme s plátky česneku na oleji a odstavíme. |
2 | Vedle smícháme smetanu se solí a vejci. |
3 | Vyválíme listové těsto a dáme na plech s vyšším okrajem. Těsto musí kopírovat okraje plechu. V rozích uděláme z těsta růžky. Vnitřek těsta polijeme rozšlehanou smetanou s vejci a solí, poklademe orestovanou cuketou a česnekem, plátky rajčat a mozzarely a kolečky oliv. |
4 | Koláč pečeme v troubě při teplotě 200 stupňů asi 30 minut. |