Pražma s ořechovou krustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražma s ořechovou krustou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17835 |
Ingredience
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Ořechy lískové |
400 g | Pražma |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 182,0mg |
Draslík | 872,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 241,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Ořechy lískové, Pražma, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pražma s ořechovou krustou postup přípravy receptu:
1 | Rybí filety s kůží nakrájíme na kousky, osolíme, pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou a necháme odležet. |
2 | Máslo smícháme s oříšky a koriandrem. |
3 | Pekáček vymažeme olejem, položíme do něj rybu kůží dolů a nasypeme na ní ořechovou směs (mleté lískové oříšky a sekaný čerstvý koriandr). Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 15 minut. |
Poznámka
Můžeme podávat s listovým salátem a bagetou.