Jednoduchý recept

Polenta se zeleninovo-houbovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17836
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule červená
3 ks Kapie
2 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Petržel - nať
250 g Polenta
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
200 g Sýr Gorgonzola
1 l Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 037kJ
14% Sacharidy 50 g
201% Tuky 151 g
66% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 18 g

Polenta se zeleninovo-houbovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Instantní polentu nasypeme do vařící osolené vody, ochutíme třeným česnekem a sekanou petrželkou a 3 minuty povaříme. Vymažeme pekáček olivovým olejem a do něj položíme a uhladíme uvařenou polentu a necháme ztuhnout.

2

Oloupanou a očištěnou zeleninu (mrkev, kapie, cibule, řapíkatý celer) nakrájíme na kostičky, orestujeme a přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony. Vše zprudka osmažíme. Přilijeme smetanu a přidáme na kostičky nakrájenou gorgonzolu nebo nivu. Vše zamícháme a přebytečnou smetanu vylijeme, aby směs byla hustá.

3

Polentu před podáváním zahřejeme a servírujeme jí s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept