Jednoduchý recept

Koláč se šproty, zeleninou a blaťáckým zlatem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17839
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

0,3 ks Celer řapíkatý
4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
12 ks Kapary
150 g Máslo čerstvé
150 g Mouka pšeničná celozrnná
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
150 ml Smetana 12% (konzumní)
1 balení Šproty uzené
1 špetka Sůl
200 g Sýr Blaťácké zlato
2 ks Vejce slepičí
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 847 kcal
Kilojoule 3 545kJ
19% Sacharidy 67 g
71% Tuky 53 g
5% Sodík 109 mg
47% Bílkoviny 27 g

Koláč se šproty, zeleninou a blaťáckým zlatem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si z mouky, másla, vody a soli vypracujeme hladké a tuhé těsto na koláč, které se nelepí a dáme ho do lednice asi na 30 minut odležet.

2

V mezidobí nakrájíme všechnu zeleninu na kolečka a plátky. Celer musíme nejdříve oloupat.

3

V misce smícháme smetanu s vejci a citronovou šťávou, hořčicí, oreganem, strouhaným sýrem a solí. Můžeme přidat i pikantní koření.

4

Pečící formu vyložíme těstem a vytvoříme vyšší okraje. Do těsta vlijeme smetanu a poklademe zeleninu, šproty a kapari. Pečeme 30-40 minut ve 180ti stupních.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept