Koláč se šproty, zeleninou a blaťáckým zlatem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč se šproty, zeleninou a blaťáckým zlatem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17839 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,3 ks | Celer řapíkatý |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
12 ks | Kapary |
150 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná celozrnná |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 balení | Šproty uzené |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Blaťácké zlato |
2 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 182,7mg |
Draslík | 307,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 834,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 81,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Oregano sušené, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Kapary, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Šproty uzené, Sýr Blaťácké zlato mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč se šproty, zeleninou a blaťáckým zlatem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si z mouky, másla, vody a soli vypracujeme hladké a tuhé těsto na koláč, které se nelepí a dáme ho do lednice asi na 30 minut odležet. |
2 | V mezidobí nakrájíme všechnu zeleninu na kolečka a plátky. Celer musíme nejdříve oloupat. |
3 | V misce smícháme smetanu s vejci a citronovou šťávou, hořčicí, oreganem, strouhaným sýrem a solí. Můžeme přidat i pikantní koření. |
4 | Pečící formu vyložíme těstem a vytvoříme vyšší okraje. Do těsta vlijeme smetanu a poklademe zeleninu, šproty a kapari. Pečeme 30-40 minut ve 180ti stupních. |