Pomazánka z uzené makrely - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z uzené makrely
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1784 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
300 g | Makrela uzená |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Lučina - termizovaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 226,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Makrela uzená, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z uzené makrely postup přípravy receptu:
1 | Všechny suroviny zpracujeme v robotu nebo vidličkou v ruce na hustý krém. |
2 | Ozdobíme plátky citrónu. |
3 | Pomazánku podáváme s chlebem nebo s pečivem. |
Poznámka
Makrelu před zpracováním vykostíme a zbavíme kůže. Solíme a pepříme dle chuti.