Recept

Losos s citrusy, chřestem a fenyklovým rizotem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17841

Ingredience

2 stroužek Česnek
300 g Chřest zelený
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 ks Fenykl čerstvý
400 g Losos obecný
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Med včelí
3 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
150 g Rýže loupaná
3 polévková lžíce Šťáva z růžových grepů
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé
350 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,006 kcal
Kilojoule 4 211kJ
29% Sacharidy 104 g
51% Tuky 38 g
69% Sodík 1 g
96% Bílkoviny 54 g

Losos s citrusy, chřestem a fenyklovým rizotem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve zprudka a krátce opečeme kůží dolů lososa na olivovém oleji, podlijeme šťávou z citrusů, vmícháme med, osolíme šťávu i lososa a šťávu necháme vydusit na sirupovou konzistenci. Během smažení přeléváme lososa šťávou.

2

Vedle v pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme rýži, orestujeme a zalijeme vínem. Stále mícháme a doléváme vývar. Jakmile rýže vstřebá dolitý vývar, přilijeme další část vývaru a čekáme, až rýže změkne. Poté jí osolíme, vmícháme máslo a na tenké nudličky nakrájený fenykl.

3

Dále si připravíme chřest. Očištěný chřest vložíme do vyšší pánve nebo hrnce s vařící vodou, kterou ochutíme citronovou šťávou a solí a 3-4 minuty povaříme, aby byl měkký, scedíme a na talíři podáváme s kouskem másla.

4

Porci lososa podáváme na kopečku fenyklové rýže se šťávou a chřestem politým máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept