Recept

Játrové kuličky a tymiánovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17842

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
250 g Houby čerstvé
500 g Játra vepřová
1 špetka Kmín drcený
1 kávová lžička Majoránka
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej olivový
20 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Skořice mletá
200 ml Smetana 12% (konzumní)
6 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
250 g Sýr Ricotta
2 ks Tymián čerstvý
1 kávová lžička Tymián sušený
2 ks Vejce slepičí
600 ml Vývar zeleninový
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

90% Kalorie 1,770 kcal
Kilojoule 7 405kJ
23% Sacharidy 84 g
152% Tuky 114 g
131% Sodík 3 g
193% Bílkoviny 109 g

Játrové kuličky a tymiánovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve nameleme a smícháme očištěná kuřecí nebo vepřová játra se sýrem, drceným česnekem, mlékem, vejci, měkkým máslem, citronovou šťávou, mletou skořicí, solí, lžičkou sušeného nebo čerstvého tymiánu a majoránky, strouhankou a pepřem v tužší těsto a necháme ho v chladu ztuhnout.

2

Mezitím si připravíme tymiánovou omáčku. Na oleji osmažíme dozlatova najemno nakrájenou cibuli, přidáme tymián, citronovou šťávu a odstavíme z ohně. Hned k tomu vmícháme ricottu, zakysanou smetanu a osolíme.

3

Z játrového těsta vytvoříme kuličky a osmažíme je na olivovém oleji. Necháme je okapat na papírovém ubrousku.

Poznámka

Kuličky servírujeme s tymiánovou omáčkou a listovým salátem, nebo s restovanými, či šťouchanými bramborami. Výtečná je i k nim omáčka houbová.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept