Recept

Jehněčí guláš s kapustou a bramborovým knedlíkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 17843

Ingredience

5 ks Bobkový list
1 kg Brambory
3 ks Cibule
800 g Jehněčí plec
0,5 ks Kapusta hlávková
1 kávová lžička Kmín drcený
4 polévková lžíce Krupice dětská
1 polévková lžíce Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hrubá
5 ks Nové koření celé
50 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
0,5 l Víno červené
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,192 kcal
Kilojoule 4 987kJ
39% Sacharidy 139 g
42% Tuky 32 g
14% Sodík 277 mg
117% Bílkoviny 66 g

Jehněčí guláš s kapustou a bramborovým knedlíkem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme guláš. Osmahneme nakrájenou cibuli a česnek dozlatova, vložíme na větší kousky nakrájené jehněčí maso (plec), orestujeme a přidáme koření a rajský protlak. Zalijeme vínem a dolijeme vodou, aby maso bylo zakryté. Osolíme ho, přivedeme k varu a dáme do horké trouby. Pečeme 20 minut přikryté a na závěr posledních 5 minut dopékáme odkryté. Jakmile je guláš hotový, dáme do něj na nudličky nakrájenou kapustu a odstavíme. Necháme přiklopené asi 10 minut dojít.

2

Připravíme si bramborové knedlíky. Oloupane uvařené brambory nahrubo nastrouháme, vložíme do mísy, osolíme a smícháme s mlékem a vejci. Směs vyklopíme na pomoučený vál a postupně do nich zaděláváme krupici s moukou tak, aby se těsto nelepilo. Z těsta vytvarujeme šišky a vaříme je ve slané vodě asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept