Jednoduchý recept

Krůtí prsa na pomerančích

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 17844

Ingredience

2 kávová lžička Balsamico ocet
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr třtinový
4 ks Hřebíček
1 špetka Kardamom
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
600 g Krůtí prsa
30 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pomeranče
500 ml Pomerančová šťáva
1 špetka Sůl
400 ml Vývar zeleninový
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 469 kcal
Kilojoule 1 962kJ
10% Sacharidy 35 g
27% Tuky 20 g
31% Sodík 619 mg
66% Bílkoviny 37 g

Krůtí prsa na pomerančích postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si v kastrolu na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přisypeme cukr a necháme ho rozpustit. Přidáme balzamikový ocet, horkou vodu, šťávu ze dvou pomerančů, drcené hřebíčky, zázvor, špetku kardamomu a soli. Povaříme a ztlumíme oheň.

2

Na jiné pánvi na trošce oleje osmahneme krůtí steaky z obou stran, každé 3-4 minuty. Potom je naložíme do pomerančového vývaru a dusíme tak dlouho, až se šťáva odpaří a má omáčkovou konzistenci. Dle chuti pomerančů můžeme omáčku dosladit, nebo dokyselit citronem.

3

Jeden dobře omytý pomeranč nakrájíme na kolečka, kterými poklademe maso, přidáme sekaný koriandr a necháme 5 minut odstát.

Poznámka

Maso podáváme s rýží a rukolou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept