Krůtí prsa na pomerančích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí prsa na pomerančích
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17844 |
Ingredience
2 kávová lžička | Balsamico ocet |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
4 ks | Hřebíček |
1 špetka | Kardamom |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
600 g | Krůtí prsa |
30 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pomeranče |
500 ml | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Sůl |
400 ml | Vývar zeleninový |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 108,3mg |
Draslík | 966,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 445,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 99,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cibule, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Hřebíček, Kardamom, Koriandr čerstvý, Krůtí prsa, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí prsa na pomerančích postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si v kastrolu na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přisypeme cukr a necháme ho rozpustit. Přidáme balzamikový ocet, horkou vodu, šťávu ze dvou pomerančů, drcené hřebíčky, zázvor, špetku kardamomu a soli. Povaříme a ztlumíme oheň. |
2 | Na jiné pánvi na trošce oleje osmahneme krůtí steaky z obou stran, každé 3-4 minuty. Potom je naložíme do pomerančového vývaru a dusíme tak dlouho, až se šťáva odpaří a má omáčkovou konzistenci. Dle chuti pomerančů můžeme omáčku dosladit, nebo dokyselit citronem. |
3 | Jeden dobře omytý pomeranč nakrájíme na kolečka, kterými poklademe maso, přidáme sekaný koriandr a necháme 5 minut odstát. |
Poznámka
Maso podáváme s rýží a rukolou.