Závitky dim sum - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky dim sum
Závitky dim sum
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17848 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Chilli omáčka | |
---|---|
2 ks | Chilli paprička |
60 g | Cukr krupice |
50 ml | Ocet rýžový |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Závitky dim sum | |
2 stroužek | Česnek |
1,5 dl | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Olej sezamový |
4,5 kávová lžička | Omáčka sójová |
8 ks | Rýžový papír |
230 g | Vepřové maso mleté |
230 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 42,9mg |
Draslík | 348,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,9mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cukr krupice, Voda pitná, Česnek, Olej rostlinný, Olej sezamový, Vepřové maso mleté, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Omáčka sójová, Rýžový papír mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky dim sum postup přípravy receptu:
1 | Čínské zelí omyjeme a drobně pokrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Čtyři lžičky oleje rozehřejeme ve woku, vložíme česnek, půl minuty opékáme a poté přidáme mleté maso. Za stálého míchání opékáme 3 minuty, dokud maso nezmění barvu. Následně přimícháme čínské zelí, sójovou omáčku, sezamový olej a opět 3 minuty opékáme. Opečenou náplň necháme vychladnout. |
2 | Těsto rozložíme na pracovní plochu a k okraji každého čtverce upravíme 2 lžíce náplně. Těsto přehneme přes náplň, založíme na obou stranách a závitky svineme. Okraje navlhčíme vodou a pevně přitiskneme. |
3 | V rendlíku zahříváme ocet, vodu a cukr do té doby, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a svaříme na světlý sirup. Odstavíme, vmícháme drobně nakrájené papričky a necháme vychladnout. |
4 | Zbylý olej rozehřejeme a jakmile se z něj začne kouřit, plamen zmírníme a osmažíme závitky dozlatova ze všech stran. Hotové závitky vyjmeme, odložíme na papírové ubrousky, aby odkapal přebytečný olej a servírujeme s chilli omáčkou. |