Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17848
Kategorie: Maso

Ingredience

Chilli omáčka
2 ks Chilli paprička
60 g Cukr krupice
50 ml Ocet rýžový
2 polévková lžíce Voda pitná
Závitky dim sum
2 stroužek Česnek
1,5 dl Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Olej sezamový
4,5 kávová lžička Omáčka sójová
8 ks Rýžový papír
230 g Vepřové maso mleté
230 g Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 587 kcal
Kilojoule 2 456kJ
6% Sacharidy 22 g
67% Tuky 51 g
10% Sodík 198 mg
20% Bílkoviny 12 g

Závitky dim sum postup přípravy receptu:

1

Čínské zelí omyjeme a drobně pokrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Čtyři lžičky oleje rozehřejeme ve woku, vložíme česnek, půl minuty opékáme a poté přidáme mleté maso. Za stálého míchání opékáme 3 minuty, dokud maso nezmění barvu. Následně přimícháme čínské zelí, sójovou omáčku, sezamový olej a opět 3 minuty opékáme. Opečenou náplň necháme vychladnout.

2

Těsto rozložíme na pracovní plochu a k okraji každého čtverce upravíme 2 lžíce náplně. Těsto přehneme přes náplň, založíme na obou stranách a závitky svineme. Okraje navlhčíme vodou a pevně přitiskneme.

3

V rendlíku zahříváme ocet, vodu a cukr do té doby, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a svaříme na světlý sirup. Odstavíme, vmícháme drobně nakrájené papričky a necháme vychladnout.

4

Zbylý olej rozehřejeme a jakmile se z něj začne kouřit, plamen zmírníme a osmažíme závitky dozlatova ze všech stran. Hotové závitky vyjmeme, odložíme na papírové ubrousky, aby odkapal přebytečný olej a servírujeme s chilli omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept