Recept

Mořský vlk zapečený s rajčaty a parmezánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 17850

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
4 ks Mořský vlk
80 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 ks Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 hrnek Rajčatová šťáva
3 polévková lžíce Strouhanka
3 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

144% Kalorie 2,845 kcal
Kilojoule 11 903kJ
8% Sacharidy 28 g
137% Tuky 102 g
142% Sodík 3 g
767% Bílkoviny 431 g

Mořský vlk zapečený s rajčaty a parmezánem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme filety z mořského vlka s kůží. Položíme je kůží dolů, osolíme, pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Vložíme je do pekáčku vyloženého pečicím papírem a potřeného olivovým olejem. Rajčata loupaná z konzervy zbavíme nálevu (vylijeme ho do misky vedle), smícháme je s drceným česnekem a sekanou petrželkou a poklademe směs na filety. Filety posypeme strouhankou smíchanou se strouhaným parmezánem a poklademe je plátky másla. Pečeme v troubě na 200 stupňů asi 15 minut.

2

Mezitím, než se upeče ryba, na pánvičce rozpustíme máslo, vlijeme šťávu z rajčat a vodu zredukujeme a ochutíme solí.

Poznámka

Servírujeme s přílohou bílým chlebem nebo rozpečenou bagetou a rybu na talíři lehce polejeme máslem se šťávou z rajčat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept