Mořský vlk zapečený s rajčaty a parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský vlk zapečený s rajčaty a parmezánem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17850 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
80 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Mořský vlk |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 ks | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 hrnek | Rajčatová šťáva |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 8g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 900,0mg |
Vitamín B6 | 10,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,4mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Cukr krupice, Mořský vlk, Rajčata loupaná (konzervovaná), Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský vlk zapečený s rajčaty a parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme filety z mořského vlka s kůží. Položíme je kůží dolů, osolíme, pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Vložíme je do pekáčku vyloženého pečicím papírem a potřeného olivovým olejem. Rajčata loupaná z konzervy zbavíme nálevu (vylijeme ho do misky vedle), smícháme je s drceným česnekem a sekanou petrželkou a poklademe směs na filety. Filety posypeme strouhankou smíchanou se strouhaným parmezánem a poklademe je plátky másla. Pečeme v troubě na 200 stupňů asi 15 minut. |
2 | Mezitím, než se upeče ryba, na pánvičce rozpustíme máslo, vlijeme šťávu z rajčat a vodu zredukujeme a ochutíme solí. |
Poznámka
Servírujeme s přílohou bílým chlebem nebo rozpečenou bagetou a rybu na talíři lehce polejeme máslem se šťávou z rajčat.