Vepřová panenka plněná sušenými švestkami s bylinkovými brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka plněná sušenými švestkami s bylinkovými brambory
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17851 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
4 ks | Brambory |
1 špetka | Hřebíček |
1 špetka | Majoránka |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Povidla švestková |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
1 hrst | Švestky sušené |
250 g | Sýr Ricotta |
1 špetka | Tymián sušený |
800 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 146,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 300,4mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Hřebíček, Majoránka, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Sůl, Švestky sušené, Sýr Ricotta, Tymián sušený, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová panenka plněná sušenými švestkami s bylinkovými brambory postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si vyřízneme do panenky kapsy. Naplníme je na tenké nudličky nakrájenými švestkami, smíchanými s povidly, olivovým olejem a sekanými oříšky. Maso ještě potřeme olivovým olejem a necháme chvilku odležet. |
2 | Ricottu smícháme se směsí bylinek a solí a uložíme ji do lednice. |
3 | Mezitím orestujeme oloupané vařené brambory (nebo noky) na oleji se solí. |
4 | Maso opečeme zprudka ze všech stran a potom dopékáme na mírném ohni. Můžeme přidat kapky koňaku, osolíme, opepříme. |
Poznámka
Servírujeme s vařenými bramborami nebo s bramborovými noky či s nokem bylinkové ricotty. Také můžeme ochutit vypečenou slaninou.