Jednoduchý recept

Vepřová panenka plněná sušenými švestkami s bylinkovými brambory

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17851
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
4 ks Brambory
1 špetka Hřebíček
1 špetka Majoránka
1 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Petržel - nať
4 polévková lžíce Povidla švestková
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 hrst Švestky sušené
250 g Sýr Ricotta
1 špetka Tymián sušený
800 g Vepřová panenka

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 697 kcal
Kilojoule 2 916kJ
10% Sacharidy 35 g
52% Tuky 39 g
40% Sodík 806 mg
99% Bílkoviny 56 g

Vepřová panenka plněná sušenými švestkami s bylinkovými brambory postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si vyřízneme do panenky kapsy. Naplníme je na tenké nudličky nakrájenými švestkami, smíchanými s povidly, olivovým olejem a sekanými oříšky. Maso ještě potřeme olivovým olejem a necháme chvilku odležet.

2

Ricottu smícháme se směsí bylinek a solí a uložíme ji do lednice.

3

Mezitím orestujeme oloupané vařené brambory (nebo noky) na oleji se solí.

4

Maso opečeme zprudka ze všech stran a potom dopékáme na mírném ohni. Můžeme přidat kapky koňaku, osolíme, opepříme.

Poznámka

Servírujeme s vařenými bramborami nebo s bramborovými noky či s nokem bylinkové ricotty. Také můžeme ochutit vypečenou slaninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept