Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 17853

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
42 g Droždí
1 polévková lžíce Kmín drcený
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Mouka žitná celozrnná
100 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 319kJ
21% Sacharidy 76 g
30% Tuky 22 g
18% Sodík 357 mg
29% Bílkoviny 17 g

Dalamánky s kmínem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve rozdrolíme droždí na kousíčky, přidáme cukr, zalijeme 150 ml vody, přidáme lžičku mouky a necháme kvásek nabobtnat. Jakmile kvásek vyběhne, přidáme další vodu, mouku, olivový olej, drcený kmín, pepř a sůl a vypracujeme polotuhé těsto a necháme je na teplém místě kynout asi 1 hodinu. Během kynutí těsto asi dvakrát propracujeme. Po vykynutí těsta vytvarujeme dalamánky a posypeme je kmínem a hrubozrnnou solí.

2

Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 30 minut. Horké dalamánky potřeme slanou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept