Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17854
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
1 hrst Lněné semínko
2 polévková lžíce Mák mletý
150 ml Mléko polotučné
50 g Mouka sójová plnotučná
200 g Mouka špaldová
100 ml Olej slunečnicový
1 hrst Sezam - semena
2 kávová lžička Soda jedlá
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 473 kcal
Kilojoule 1 979kJ
11% Sacharidy 38 g
41% Tuky 31 g
20% Sodík 392 mg
23% Bílkoviny 13 g

Špaldové preclíky postup přípravy receptu:

1

V míse zpracujeme sójovou i špaldovou mouku, cukr, sůl, 2 lžičky jedlé sody, slunečnicový olej, mléko, hrubě mletý mák v těsto a pod utěrkou ho necháme asi 15 minut odpočinout.

2

Potom těsto překlopíme na vál a rozdělíme ho na stejné části. Vyválíme z něj váleček asi 20 cm dlouhý a 1 cm silný a vytvarujeme preclík. Preclíky klademe na plech s pečícím papírem. Každý kousek potřeme rozšlehaným vejcem a polovinu preclíků posypeme lněným semínkem, druhou polovinu sezamovým semínkem.

3

Pečeme ve 180 stupních asi 15 - 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept