Křupavé lupínky z červené řepy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavé lupínky z červené řepy
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1786 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 ks | Červená řepa |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
200 ml | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
30% Kalorie 599 kcal
Kilojoule 2 506kJ
10% Sacharidy 34 g
68% Tuky 51 g
23% Sodík 470 mg
11% Bílkoviny 6 g
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 137,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 20,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Křupavé lupínky z červené řepy postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou červenou řepu nakrájíme na velmi tenké plátky. |
2 | Smažíme ve vyšší pánvi na rozpáleném oleji tak, aby plátky pěkně křupaly. Vyndáme a necháme okapat na ubrousku. |
3 | Směsí soli a drceného kmínu lupínky posypeme. |