Naklepané kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Naklepané kuře
Naklepané kuře
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17860 |
Ingredience
Omáčka | |
---|---|
1 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Máslo arašídové |
1 kávová lžička | Olej chilli |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sezam - semena |
Naklepané kuře | |
0,5 ks | Kuře |
1 ks | Okurka salátová |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 159,4mg |
Draslík | 663,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr krupice, Máslo arašídové, Olej sezamový, Sezam - semena, Kuře, Okurka salátová, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej chilli, Omáčka sojová světlá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Naklepané kuře postup přípravy receptu:
1 | Přivedeme vodu k varu, kuře rozpůlíme a vložíme do vroucí vody. Plamen zmírníme a vaříme půl hodiny přikryté. Poté kuře vyjmeme, vložíme do mísy se studenou vodou a necháme nejméně hodinu chladnout. Kuře vyjmeme, necháme okapat, osušíme a maso obereme. Kuřecí maso rozložíme na pevnou podložku, naklepeme ho válečkem na nudle a roztrháme vidličkami. Přidáme okurky nakrájené na proužky a vše upravíme na mísu. |
2 | Sójovou omáčku smícháme s cukrem, drobně nakrájenou půlkou cibulky, chilli olejem a pepřem. Omáčku nalijeme na maso s okurkami do středu mísy. Omáčku posypeme sezamem, ozdobíme druhou půlkou nakrájené jarní cibulky, pokapeme směsí arašídového másla a sezamového oleje a servírujeme. |