Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 17861

Ingredience

350 g Brambory
1 polévková lžíce Cukr krupice
42 g Droždí
350 ml Mléko plnotučné
350 g Mouka pšeničná celozrnná
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej slunečnicový
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 509 kcal
Kilojoule 2 130kJ
23% Sacharidy 84 g
15% Tuky 12 g
15% Sodík 299 mg
30% Bílkoviny 17 g

Bramborové žemličky postup přípravy receptu:

1

Rozdrobíme droždí a rozmícháme ho se lžící krupicového cukru. Zalijeme ho trochou vlažného mléka a přidáme asi lžíci mouky, přikryjeme utěrkou a necháme na teple 20 minut kynout. Vedle oloupeme vařené brambory, najemno nastrouháme, přidáme mouku, vejce, olej, sůl a vyběhlý kvásek. Vše zpracujeme v těsto a tvarujeme z něj malé bochánky nebo kolečka. Těsto poklademe na plech s pečicím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut kynout. Potřeme těsto olejem a pečeme při 180 stupních asi 25 minut. Hned po upečení žemličky znovu potřeme olejem.

2

Naslano můžeme přidat do těsta tymián, šunku, petrželku a cibuli.

3

Nasladko do těsta můžeme přidat lžíci cukru a rozinky, meruňky a jiné sušené ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept