Maliny s bazalkou a zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maliny s bazalkou a zakysanou smetanou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17866 |
Kategorie: | Poháry |
Ingredience
4 hrst | Bazalka |
10 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 kávová lžička | Limetková šťáva |
300 g | Maliny |
250 g | Mascarpone |
380 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 99,7mg |
Draslík | 239,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cukr třtinový, Limetková šťáva, Maliny, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maliny s bazalkou a zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme bazalkový cukr. Rozdrtíme asi 4 hrsti čerstvých bazalkových listů s třtinovým cukrem, limetkovou kůrou a šťávou. |
2 | Mascarpone si smícháme se zakysanou smetanou a lžící bazalkového cukru. Dáme vychladit asi na půl hodiny. |
3 | Podáváme tak, že do pohárů dáme maliny, navrstvíme mascarpone a opět dáme maliny. |