Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17868

Ingredience

Na omáčku
0,5 kávová lžička Olej sezamový
1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
0,3 hrst Pažitka
0,5 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Voda pitná
150 ml Vývar zeleninový
Špenátové koule
25 g Bambusové výhonky konzervované
1 ks Cibule
2 kávová lžička Sezam - semena
2 kávová lžička Solamyl
1 ks Vejce slepičí
125 g Vepřové maso mleté
1 polévková lžíce Voda pitná
1 polévková lžíce Zázvor celý
450 g Špenát listový čerstvý
10 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 189 kcal
Kilojoule 791kJ
3% Sacharidy 11 g
15% Tuky 11 g
18% Sodík 363 mg
22% Bílkoviny 13 g

Špenátové koule postup přípravy receptu:

1

Zázvor, cibuli, bambusové výhonky a šunku drobně nakrájíme.

2

Maso rozmixujeme, vložíme do mísy a do masa vmícháme mírně rozšlehaná vejce.

3

Do jiné mísy dáme zázvor s cibulí, přelijeme vroucí vodou, necháme 5 minut odstát. Vodu poté slijeme, přidáme maso a vejce, bambusové výhonky, šunku a Solamyl. Řádně promícháme a utvoříme 12 kuliček.

4

Ze špenátových listů odstraníme řapíky, čepele vložíme do vroucí vody, krátce povaříme. Necháme okapat a rozkrájíme na velmi tenké proužky, které smícháme se sezamem. Masové kuličky důkladně obalíme ve špenátu, narovnáme na talíř ze žáruvzdorného materiálu a vložíme do bambusového pařáčku. Přikryjeme a vaříme v páře 10 minut.

5

Vývar přivedeme k varu, vmícháme škrobovou moučku rozmíchanou ve vodě, přidáme sójovou omáčku, sezamový olej a nasekanou pažitku.

6

Hotové kuličky upravíme na předehřátý talíř, přelijeme omáčkou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept