Taštičky z rýžového papíru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Taštičky z rýžového papíru
Taštičky z rýžového papíru
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17870 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
25 g | Kaštany vodní |
230 g | Krevety tygří - loupané |
1,5 dl | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Omáčka Hoisin |
3 dl | Omáčka švestková |
8 plátek | Rýžový papír |
2 kávová lžička | Sherry brandy |
2 kávová lžička | Solamyl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 62,0mg |
Draslík | 315,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 211,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr krupice, Olej rostlinný, Omáčka Hoisin, Omáčka švestková, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kaštany vodní, Krevety tygří - loupané, Rýžový papír, Sherry brandy, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Taštičky z rýžového papíru postup přípravy receptu:
1 | Kaštany a cibulky drobně nakrájíme. Bílek rozšleháme v míse, vmícháme solamyl, sherry, cukr a omáčku hoisin. Poté přidáme uvařené krevety, cibulky, kaštany a vše řádně promícháme. |
2 | Rýžový papír ponoříme na chvíli do vody, aby změkl a poté rozložíme na pracovní desku. Do středu položíme část náplně, opatrně přehneme do tvaru taštičky. |
3 | Rozehřejeme olej na vysokou teplotu, oheň zmírníme a taštičky opatrně vložíme do oleje. Smažíme dozlatova a hotové odkládáme na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný olej. |
4 | Taštičky upravíme na nahřátý talíř a servírujeme horké se švestkovou omáčkou. |