Recept

Babiččin ořechový dort

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 17872

Ingredience

200 g Cukr krupice
50 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
2 kávová lžička Káva mletá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
300 g Ořechy vlašské
50 g Piškoty dětské kulaté
10 ks Vejce slepičí
100 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 405 kcal
Kilojoule 1 695kJ
10% Sacharidy 35 g
35% Tuky 26 g
3% Sodík 70 mg
19% Bílkoviny 11 g

Babiččin ořechový dort postup přípravy receptu:

1

Dort-korpus upečeme předem. Utřeme cukry se žloutky, přidáme kávu, rozpuštěnou čokoládu, mleté ořechy, piškotové drobečky a vmícháme pevný sníh. Směs vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme zvolna ve středně horké troubě asi tři čtvrtě hodiny. Po upečení necháme dort zchladnout a vyndáme ho z formy.

2

Připravíme si ořechovou náplň. Cukr krupici svaříme na nitku za stálého míchání a vmícháme do něj mleté ořechy. Máslo utřeme s ořechovou hmotou a ořechová náplň je hotová.

3

Korpus dortu rozřízneme na tři podélné části. Díly potřeme ořechovou náplní a slepíme je k sobě. Dort dáme chladit.

4

Mezitím si rozpustíme čokoládu s tukem nad vodní lázní a tuto polevu nanášíme na dort pomocí stěrky.

5

Aby se dort snádněji porcoval, namáčíme nůž před každým řezem v horké vodě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept