Zeleninová kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová kaše
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17874 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
1 ks | Brambory |
20 g | Králičí maso |
100 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 256,7mg |
Draslík | 513,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 321,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Králičí maso, Pomerančová šťáva, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová kaše postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve omyjeme brambor a uvaříme ho ve slupce (asi 25 minut). Mrkev také omyjeme a očistíme a nakrájíme na kousky. Společně s masem a 4 lžícemi vody dusíme asi 15 minut. |
2 | Hotový uvařený brambor oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme k masu a mrkvi a mixérem rozmixujeme na kaši. Můžeme zředit pomerančovou šťávou. |
3 | Místo masa můžeme použít i žloutek. Celou takto rozmixovanou kaši ještě povaříme. |