Kaše na měsíc - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaše na měsíc
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17875 |
Ingredience
1500 g | Brambory |
1 kávová lžička | Fenykl obecný |
1 kg | Hovězí libové |
3000 g | Karotka |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 58,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Fenykl obecný, Hovězí libové, Karotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Kaše na měsíc postup přípravy receptu:
1 | Omyté hovězí nebo jiné libové maso omyjeme a povaříme se špetkou soli v 0,5 l vody i s fenyklovými semínky 45 minut v tlakovém hrnci. |
2 | Neloupané brambory omyjeme, očistíme a povaříme asi 40 minut. |
3 | Uvařené maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme na kostičky. |
4 | Mrkev očistíme a omejeme a uvaříme v masovém vývaru v tlakovém hrnci. |
5 | Hotové masové kostičky s mrkví rozmixujeme a doléváme pro vláčnost bujonem. Brambory prolisujeme lisem nebo mixérem a smícháme se směsí masa a mrkve. |
6 | Kaši rozdělíme na jednotlivé porce a zamrazíme. V mrazničce vydrží až 2 měsíce. |