Krevety s fagarou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety s fagarou
Krevety s fagarou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17876 |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
450 g | Krevety tygří - loupané |
2 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
2 kávová lžička | Pepř sečuánský |
2 kávová lžička | Sůl |
15 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 118,1mg |
Draslík | 85,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 77,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Cukr krupice, Olej arašídový (podzemnicový), Pepř černý celý, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Pepř sečuánský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety s fagarou postup přípravy receptu:
1 | Chilli papričku zbavíme semen a drobně pokrájíme. Zázvor nastrouháme a česnek prolisujeme. |
2 | Pepř, sůl a fagaru (sečuánský pepř) utlučeme v hmoždíři. Směs smícháme s cukrem a odložíme stranou. |
3 | Krevety opláchneme, osušíme papírovými ubrousky. Vložíme do rozehřátého oleje, přidáme chilli papričku, zázvor a česnek a vše opékáme 5 minut za stálého míchání. Přidáme fagarovou směs a zastálého míchání ještě 1 minutu opékáme. |
4 | Krevety upravíme do předehřátých misek, ozdobíme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a servírujeme s krabími kroketami. |