Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17877

Ingredience

Těsto
230 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Vaječný žloutek slepičí
300 ml Voda pitná
Omáčka
2 kávová lžička Med včelí
5 polévková lžíce Omáčka sójová
5 polévková lžíce Sherry brandy
1 kávová lžička Zázvor celý
1 stroužek Česnek
Tofu tempura
130 g Baby kukuřice
130 g Cuketa
130 g Karotka baby
2 ks Lilek
1 ks Mrkev kořen
1,5 dl Olej rostlinný
130 g Pórek
230 g Sýr sójový - Tofu
0,5 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 470 kcal
Kilojoule 1 967kJ
21% Sacharidy 77 g
16% Tuky 12 g
3% Sodík 53 mg
32% Bílkoviny 18 g

Tofu tempura postup přípravy receptu:

1

Baby karotku s cuketou rozpůlíme podélně, kukuřičky a pórky necháme v celku, lilky rozčtvrtíme a tofu rozkrájíme na kostky o velikosti 2,5 cm.

2

Kořenovou mrkev, zázvor a pórek nakrájíme na nudličky, odložíme stranou a použijeme jako oblohu.

3

Těsto:

4

Žloutky rozšleháme s vodou, přidáme 180 g mouky a vyšleháme těstíčko k obalování. Mezitím rozehřejeme olej na 180 °C.

5

Zbylou mouku nasypeme na talíř a obalíme v ní tofu se zeleninou. Tofu poté namočíme do těstíčka, vložíme do rozehřátého oleje a 3 minuty smažíme dozlatova. Osmažené tofu odložíme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk. Poté udržujeme v teple.

6

Zeleninu postupně obalujeme v těstíčku a také osmažíme dozlatova. Odkládáme na papírový ubrousek a poté upravíme na mísu.

7

Omáčka:

8

Stroužek česneku prolisujeme, zázvor nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami na omáčku.

9

K zelenině přidáme tofu, ozdobíme nudličkami syrové zeleniny a samostatně podáváme omáčku.

Poznámka

Tofu tempura servírujeme s nudlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept