Závitky s krevetovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky s krevetovou náplní
Závitky s krevetovou náplní
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17882 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 polévková lžíce | Arašídová pomazánka |
1 polévková lžíce | Chilli omáčka |
450 g | Krevety tygří - loupané |
50 g | Nudle vaječné |
1,5 dl | Olej rostlinný |
10 plátek | Rýžový papír |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 130,6mg |
Draslík | 118,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 15,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Nudle vaječné, Olej rostlinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídová pomazánka, Krevety tygří - loupané, Rýžový papír mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky s krevetovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Krevety nařízneme na spodní straně, opatrně stiskneme, aby se narovnaly. V misce smícháme arašídovou pomazánku s chilli omáčkou a vzniklou směsí krevety rovnoměrně potřeme po všech stranách. |
2 | Na každý plátek rýžového papíru upravíme 1 lžíci krevetové směsi a zabalíme tak, aby byly uzavřené. |
3 | Nudle přelijeme vroucí vodou, necháme 5 minut odstát. Poté vodu slijeme, necháme okapat a pomocí 2-3 nudlí převážeme každý závitek. |
4 | Olej rozehřejeme ve woku a závitky na něm smažíme po obou stranách 4 minuty dozlatova. Těsto by mělo být křupavé. |
5 | Osmažené závitky odkládáme na papírový ubrousek, aby okapal přebytečný tuk. Následně je upravíme na talíře a servírujeme ještě teplé. |
Poznámka
Těsto při přípravě závitků přikryjeme vlhkou utěrkou. Jinak by se nám lámalo.