Recept

Rybí smaženky s okurkovým salátem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 17883
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Na smaženky
12 ks Cibulka jarní
1 kg Filé rybí
1 dl Kari pasta červená
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
3 dl Olej rostlinný
1 ks Vejce slepičí
Na salát
2 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Glutasol
1,5 polévková lžíce Limetková šťáva
1 ks Okurka salátová
2 polévková lžíce Omáčka rybí
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 347 kcal
Kilojoule 1 451kJ
5% Sacharidy 17 g
19% Tuky 14 g
10% Sodík 197 mg
132% Bílkoviny 74 g

Rybí smaženky s okurkovým salátem postup přípravy receptu:

1

Koriandr a jarní cibulky drobně nakrájíme. Maso zbavíme kostí a rozmixujeme s koriandrem, vejcem a kari pastou. Hmotu vložíme do mísy, přidáme jarní cibulky a řádně promícháme. Ze směsi pomocí 2 lžic vytvoříme kuličky a mírně je zploštíme.

2

Rybí smaženky vkládáme do rozehřátého oleje na vysokou teplotu a smažíme dozlatova po obou stranách. Odkládáme je na papírové utěrky, aby odkapal přebytečný olej. Udržujeme je teplé, dokud nejsou všechny hotové.

3

Příprava salátu:

4

Okurku oloupeme a spolu se šalotkou nastrouháme. Chilli papričky zbavíme semen, drobně pokrájíme, přidáme k okurkám a šalotkám. Poté přidáme rybí omáčku, drcené sušené garnáty a limetovou šťávu.

5

Ozdobíme chilli papričkami nakrájenými do tvaru květiny a servírujeme s teplými rybími smaženkami.

Poznámka

Chilli omáčku můžeme dnes již koupit ve velkých supermarketech a obchodech zaměřených na asijské potraviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept