Rybí smaženky s okurkovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí smaženky s okurkovým salátem
Rybí smaženky s okurkovým salátem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 17883 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Na smaženky | |
---|---|
12 ks | Cibulka jarní |
1 kg | Filé rybí |
1 dl | Kari pasta červená |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
3 dl | Olej rostlinný |
1 ks | Vejce slepičí |
Na salát | |
2 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Glutasol |
1,5 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
2 ks | Šalotka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 40,9mg |
Draslík | 449,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Vejce slepičí, Chilli paprička, Limetková šťáva, Okurka salátová, Omáčka rybí, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Kari pasta červená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí smaženky s okurkovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Koriandr a jarní cibulky drobně nakrájíme. Maso zbavíme kostí a rozmixujeme s koriandrem, vejcem a kari pastou. Hmotu vložíme do mísy, přidáme jarní cibulky a řádně promícháme. Ze směsi pomocí 2 lžic vytvoříme kuličky a mírně je zploštíme. |
2 | Rybí smaženky vkládáme do rozehřátého oleje na vysokou teplotu a smažíme dozlatova po obou stranách. Odkládáme je na papírové utěrky, aby odkapal přebytečný olej. Udržujeme je teplé, dokud nejsou všechny hotové. |
3 | Příprava salátu: |
4 | Okurku oloupeme a spolu se šalotkou nastrouháme. Chilli papričky zbavíme semen, drobně pokrájíme, přidáme k okurkám a šalotkám. Poté přidáme rybí omáčku, drcené sušené garnáty a limetovou šťávu. |
5 | Ozdobíme chilli papričkami nakrájenými do tvaru květiny a servírujeme s teplými rybími smaženkami. |
Poznámka
Chilli omáčku můžeme dnes již koupit ve velkých supermarketech a obchodech zaměřených na asijské potraviny.