Jednoduchý recept

Křupavé čínské zelí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17886

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
850 ml Olej arašídový (podzemnicový)
50 g Oříšky piniové
1 kávová lžička Sůl
1 kg Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

102% Kalorie 2,017 kcal
Kilojoule 8 440kJ
4% Sacharidy 13 g
295% Tuky 222 g
11% Sodík 217 mg
8% Bílkoviny 5 g

Křupavé čínské zelí postup přípravy receptu:

1

Listy čínského zelí rozebereme, vrchní tuhé listy nepoužijeme, omyjeme pod tekoucí vodou a řádně osušíme papírovými ubrousky. Každý list poté svineme do trubičky a nakrájíme na velmi tenké proužky, připomínající řasy.

2

Arašídový olej rozehřejeme ve woku, zelí do oleje opatrně nasypeme a smažíme zhruba půl minuty. Dle potřeby můžeme smažit v několika dávkách. Hotové zelí vyndaváme z woku lopatkou s otvory a odkládáme na vrstvu papírových ubrousků, aby odsál přebytečný olej.

3

Zelí vložíme do mísy, osolíme, pocukrujeme, přidáme pražené piniové oříšky, řádně promícháme a servírujeme.

Poznámka

Místo čínského zelí můžete vyzkoušet kapustu nebo zelí pekingské. Listy musí být před smažením zcela suché.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept