Zeleninová kaše s krůtím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová kaše s krůtím masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17888 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
350 g | Brambory |
350 g | Fenykl sladký - hlíza |
1 špetka | Kmín drcený |
100 g | Krůtí prsa |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
350 g | Okurka salátová |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 30,8mg |
Draslík | 629,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín drcený, Krůtí prsa, Okurka salátová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová kaše s krůtím masem postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme, očistíme a oloupeme fenyklovou hlízu, okurku zbavenou jader, brambory a krůtí maso a vše nakrájíme na malé kostičky a se špetkou soli a kmínem přivedeme k varu. Asi 15-20 minut vaříme pod pokličkou. Uvařenou hustou polévku rozmixujeme na kaši a po porcích zamrazujeme. |