Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 17889
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Chilli paprička
2 ks Cibulka jarní
30 g Fazolové lusky zelené
0,5 ks Mrkev kořen
5 dl Olej rostlinný
1 kávová lžička Olej sezamový
1 kávová lžička Omáčka Hoisin
1 kávová lžička Omáčka sójová
30 g Ořechy Kešu
1 polévková lžíce Sezam - semena
30 g Sójové výhonky
2 polévková lžíce Solamyl
32 plátek Těsto Wonton
1 ks Vejce slepičí
30 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 928kJ
3% Sacharidy 13 g
59% Tuky 44 g
4% Sodík 83 mg
11% Bílkoviny 6 g

Dim sum se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Cibulky, fazolky, mrkev, sójové výhonky, žampióny, kešu oříšky a chilli papričky drobně rozkrájíme. Zeleninu s houbami smícháme v míse, přidáme oříšky, vejce, solamyl, sójovou omáčku, omáčku hoisin, sezamový olej a řádně promícháme.

2

Plátky těsta rozložíme na pracovní desku, do každého čtverce upravíme 1 lžíci náplně a okraje těsta přitiskneme k sobě. Ovšem nahoře musí zůstat balíčky otevřené.

3

Olej rozehřejeme na 180 °C v hluboké pánvi a po částech v něm smažíme dim sum dozlatova. Odkládáme na vrstvu papírových ubrousků, aby se z nich odsál nadbytečný tuk. Dim sum udržujeme teplé. Hotové posypeme sezamem a servírujeme se sójovou nebo švestkovou omáčkou k namáčení.

Poznámka

Pokud nechceme dim sum smažit, můžeme je uvařit v páře. Jsou hotové za 5 - 7 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept