Dim sum se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dim sum se zeleninou
Dim sum se zeleninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 17889 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibulka jarní |
30 g | Fazolové lusky zelené |
0,5 ks | Mrkev kořen |
5 dl | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
1 kávová lžička | Omáčka Hoisin |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
30 g | Ořechy Kešu |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
30 g | Sójové výhonky |
2 polévková lžíce | Solamyl |
32 plátek | Těsto Wonton |
1 ks | Vejce slepičí |
30 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 62,1mg |
Draslík | 191,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 237,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Fazolové lusky zelené, Olej rostlinný, Olej sezamový, Omáčka Hoisin, Ořechy Kešu, Sezam - semena, Sójové výhonky, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka sójová, Solamyl, Těsto Wonton mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dim sum se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Cibulky, fazolky, mrkev, sójové výhonky, žampióny, kešu oříšky a chilli papričky drobně rozkrájíme. Zeleninu s houbami smícháme v míse, přidáme oříšky, vejce, solamyl, sójovou omáčku, omáčku hoisin, sezamový olej a řádně promícháme. |
2 | Plátky těsta rozložíme na pracovní desku, do každého čtverce upravíme 1 lžíci náplně a okraje těsta přitiskneme k sobě. Ovšem nahoře musí zůstat balíčky otevřené. |
3 | Olej rozehřejeme na 180 °C v hluboké pánvi a po částech v něm smažíme dim sum dozlatova. Odkládáme na vrstvu papírových ubrousků, aby se z nich odsál nadbytečný tuk. Dim sum udržujeme teplé. Hotové posypeme sezamem a servírujeme se sójovou nebo švestkovou omáčkou k namáčení. |
Poznámka
Pokud nechceme dim sum smažit, můžeme je uvařit v páře. Jsou hotové za 5 - 7 minut.