Mrkvová kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvová kaše
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17891 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
400 g | Brambory |
400 g | Fenykl sladký - hlíza |
10 ks | Karotka |
50 g | Máslo čerstvé |
250 g | Smetana 12% (konzumní) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 26,7mg |
Draslík | 995,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Karotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvová kaše postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve oloupeme, očistíme a na kostičky pokrájíme karotku, brambory a fenyklovou hlízu bez zelené natě. Vše podusíme na cca 3 g másla nebo kukuřičném oleji. Podlijeme smetanou a pod pokličkou na mírném ohni vaříme asi 20 minut. |
2 | Necháme trochu zchladit a rozmixujeme i se zelenou fenyklovou natí a zbytkem tuku na jemnou kaši. |