Kedlubnová kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubnová kaše
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17892 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
300 g | Brambory |
500 g | Cuketa |
2 ks | Kedlubna |
50 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 256,8mg |
Draslík | 541,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cuketa, Kedlubna, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kedlubnová kaše postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve oloupeme a očistíme kedlubny bez lístků, brambory a cukety a rozkrájíme na kostičky a cuketu na centimetrové plátky. |
2 | Rozpustíme polovinu tuku a podusíme na něm kedlubny, cukety a brambory, přidáme 100 ml vody a povaříme asi 15 minut pod pokličkou. Kedlubnovou nať natrháme a po 15 minutách vaření ji přidáme na 5-10 minut a ještě povaříme. |
3 | Celou směs rozmixujeme a přidáme zbylý tuk a žloutky. |