Celerová kašička - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerová kašička
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17894 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
350 g | Brambory |
400 g | Celer řapíkatý |
120 g | Kuřecí prsa |
6 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 hrst | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 52,0mg |
Draslík | 992,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 12,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerová kašička postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve omyjeme brambory ve slupce a uvaříme je 25 minut. Oloupeme je a protlačíme je lisem na brambory. |
2 | Vezmeme 2 stonky celeru, očistíme je a nakrájíme na 1 cm silné plátky. Podusíme je na 1 lžíci tuku a 2 lžících vody doměkka asi 15 minut. K tomu přidáme ještě na 10 minut povařit maso pokrájené na kostičky. Lístky petrželky přidáme k masu a zelenině a prolisovaným bramborám. Vše ještě se zbylým tukem a trochou vody rozmixujeme na hladkou kaši. |