Pikantní dýňová kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní dýňová kaše
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17895 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
100 g | Brambory |
200 g | Dýně Hokkaidó |
10 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 382,2mg |
Draslík | 445,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dýně Hokkaidó, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní dýňová kaše postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve omyjeme brambory, které asi 25 minut povaříme a potom oloupeme a prolisujeme na kaši. |
2 | Očistíme a oloupeme dýni a nakrájíme ji na kostičky a se lžící vody vaříme doměkka asi 10 minut. Přimícháme tuk, žloutek a brambory a znovu provaříme. Potom vše rozmixujeme na kaši. |