Recept

Grilovaný lilek s houbami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 135 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 17898
Kategorie: Omáčky

Ingredience

Marináda
2 stroužek Česnek
0,5 ks Citronová tráva
1 kávová lžička Kmín římský
1 kávová lžička Koriandr celý
8 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 polévková lžíce Zázvor celý
Arašídová omáčka
250 g Arašídová pomazánka
3 stroužek Česnek
0,5 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Kmín římský
0,5 kávová lžička Koriandr čerstvý
125 ml Mléko kokosové
1 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná
Grilovaný lilek s houbami
2 ks Lilek
180 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 651 kcal
Kilojoule 2 722kJ
11% Sacharidy 38 g
72% Tuky 54 g
51% Sodík 1 g
38% Bílkoviny 21 g

Grilovaný lilek s houbami postup přípravy receptu:

1

8 špejlí namočíme do studené vody na půl hodiny.

2

Žampiony si vybereme menší, lilek omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky dlouhé 2,5 cm. Lilek s houbami navlékneme na špejle střídavě.

3

Semena koriandru, římský kmín, nastrouhaný zázvor, mírně rozdrcený česnek a drobně nasekanou citronelu utlučeme v hmoždíři. Poté krátce osmahneme, odstavíme a přidáme ostatní suroviny do marinády. Špízy položíme na talíř, potřeme marinádou a necháme marinovat 2-8 hodin.

4

Příprava omáčky:

5

Česnek prolisujeme, cibuli rozmixujeme anebo velmi drobně pokrájíme, chilli papričku zbavíme semen a nakrájíme na kolečka. Římský kmín a koriandr smícháme s česnekem, přidáme ostatní suroviny kromě vody, vložíme do rendlíku a vmícháme vodu. Omáčku přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí na mírném plameni.

6

Špízy grilujeme 20 minut ve velmi horkém grilu. Často potíráme marinádou a jednou je obrátíme. Servírujeme teplé s arašídovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept