Čerstvá celozrnná kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čerstvá celozrnná kaše
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17903 |
Ingredience
1 ks | Banány |
1 kávová lžička | Cukr hroznový (glukóza) |
0,5 kávová lžička | Ječmen - obilky |
225 ml | Mléko plnotučné |
0,5 kávová lžička | Proso - obilky |
0,5 kávová lžička | Pšenice - obilky |
0,5 kávová lžička | Pšenice Špalda |
0,5 kávová lžička | Žito |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 22,5mg |
Draslík | 741,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Ječmen - obilky, Proso - obilky, Žito mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr hroznový (glukóza), Mléko plnotučné, Pšenice - obilky, Pšenice Špalda mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čerstvá celozrnná kaše postup přípravy receptu:
1 | Obilná zrna (pšenice, oves, rýže, špalda, žito, ječmen, proso) umeleme najemno v mlýnku. Jemně namletou mouku smícháme s mlékem a postupně přivedeme k varu. Stále mícháme a 4-5 minut povaříme. |
2 | Rozmixujeme banán s hroznovým cukrem a přidáme je do mléčné kaše. |