Ovesná kaše s jablkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovesná kaše s jablkem
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 1 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17909 |
Ingredience
1 ks | Jablka |
200 ml | Mléko plnotučné |
3 polévková lžíce | Ovesné vločky |
Nutriční hodnoty jedné porce
15% Kalorie 287 kcal
Kilojoule 1 202kJ
13% Sacharidy 48 g
11% Tuky 8 g
0% Sodík 3 mg
15% Bílkoviny 9 g
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 277,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Ovesné vločky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovesná kaše s jablkem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci povaříme asi 2 minuty za stálého míchání mléko a vločky, sundáme z vařiče a 3-4 minuty je necháme bobtnat. |
2 | Omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme jablko a promícháme s ovesnou kaší. Až kaše zchladne, nalijeme ji na talířek. |