Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17911

Ingredience

Těsto
1 kávová lžička Cukr krupice
15 g Droždí
175 ml Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Voda pitná
Náplň
1 polévková lžíce Cukr třtinový
300 g Kachní prsa
2 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 ks Pórek
1 polévková lžíce Zázvor celý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 160kJ
24% Sacharidy 85 g
10% Tuky 7 g
18% Sodík 353 mg
49% Bílkoviny 27 g

Měšce s kachním masem postup přípravy receptu:

1

Česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme a pórek nakrájíme.

2

Sójovou omáčku, cukr, med a omáčku hoisin řádně promícháme, kachní prsa vložíme do mísy a připravenou marinádou maso potřeme. Necháme 20 minut odležet.

3

Marinované maso vložíme do pekáče na rošt, dáme do trouby a pečeme 40 minut při 200 °C. Upečené necháme vychladnout, odstraníme kosti a pokrájíme na kostičky.

4

Na rozehřátém oleji opékáme 3 minuty pórek, česnek a zázvor a opečené přidáme k masu.

5

V misce připravíme kvásek z cukru, droždí a teplé vody, přikryjeme a necháme stranou 15 minut. Do mísy prosejeme mouku, přilijeme kvásek a teplé mléko, vypracujeme tuhé těsto. Prohněteme na pomoučeném vále a utvoříme z něho váleček o průměru 2,5 cm. Rozdělíme jej na 16 dílů, přikryjeme a necháme 25 minut kynout. Z kousků těsta vytvoříme placičky o velikosti 10 cm, doprostřed každé upravíme lžíci náplně, okraje zdvihneme a nahoře přitiskneme k sobě do tvaru měšce.

6

Měšce vložíme do pařáku na vlhký ubrousek a vaříme v páře 20 minut, přikryté.

7

Hotové měšce servírujeme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept