Měšce s kachním masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Měšce s kachním masem
Měšce s kachním masem
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17911 |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
15 g | Droždí |
175 ml | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Náplň | |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
300 g | Kachní prsa |
2 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka Hoisin |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 62,2mg |
Draslík | 484,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Voda pitná, Česnek, Cukr třtinový, Med včelí, Olej rostlinný, Omáčka Hoisin, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Kachní prsa, Omáčka sojová světlá, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Měšce s kachním masem postup přípravy receptu:
1 | Česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme a pórek nakrájíme. |
2 | Sójovou omáčku, cukr, med a omáčku hoisin řádně promícháme, kachní prsa vložíme do mísy a připravenou marinádou maso potřeme. Necháme 20 minut odležet. |
3 | Marinované maso vložíme do pekáče na rošt, dáme do trouby a pečeme 40 minut při 200 °C. Upečené necháme vychladnout, odstraníme kosti a pokrájíme na kostičky. |
4 | Na rozehřátém oleji opékáme 3 minuty pórek, česnek a zázvor a opečené přidáme k masu. |
5 | V misce připravíme kvásek z cukru, droždí a teplé vody, přikryjeme a necháme stranou 15 minut. Do mísy prosejeme mouku, přilijeme kvásek a teplé mléko, vypracujeme tuhé těsto. Prohněteme na pomoučeném vále a utvoříme z něho váleček o průměru 2,5 cm. Rozdělíme jej na 16 dílů, přikryjeme a necháme 25 minut kynout. Z kousků těsta vytvoříme placičky o velikosti 10 cm, doprostřed každé upravíme lžíci náplně, okraje zdvihneme a nahoře přitiskneme k sobě do tvaru měšce. |
6 | Měšce vložíme do pařáku na vlhký ubrousek a vaříme v páře 20 minut, přikryté. |
7 | Hotové měšce servírujeme horké. |