Recept

Sataje z vepřového masa

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17912

Ingredience

Omáčka
2 kávová lžička Chilli omáčka
1 polévková lžíce Cukr třtinový
1 polévková lžíce Koriandr mletý
1 špetka Kurkuma
175 ml Mléko kokosové
2 polévková lžíce Omáčka sójová
125 g Ořechy burské pražené
1 špetka Sůl
Obloha
1 ks Chilli paprička
1 ks Okurka salátová
0,3 hrst Petržel - nať
Sataje z vepřového masa
500 g Vepřové maso libové

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 605 kcal
Kilojoule 2 530kJ
5% Sacharidy 17 g
63% Tuky 47 g
10% Sodík 206 mg
59% Bílkoviny 33 g

Sataje z vepřového masa postup přípravy receptu:

1

8 bambusových špejlí namočíme na půl hodiny do studené vody.

2

Nesolené arašídy ugrilujeme dozlatova pod rozehřátým grilem. Dvakrát je v době grilování otočíme. Necháme vychladnout a poté je rozmixujeme. Můžeme je též i velmi drobně nasekat. Rozmixované arašídy dáme do rendlíku, přidáme ostrou chilli omáčku, kokosové mléko, sójovou omáčku, koriandr, kurkumu, cukr, sůl a za stálého míchání zahříváme. Omáčka se nesmí přichytit dna. Vaříme na mírném plameni 5 minut.

3

Maso nakrájíme na kostičky a napícháme na bambusové špejle. Do pekáče vložíme rošt přikrytý alobalem a maso navlečené na špejlích na ně položíme. Maso přelijeme polovinou připravené arašídové omáčky (druhou polovinu nalijeme do misky a dáme stranou) a dáme pod gril. Grilujeme za občasného obracení a potírání vypečenou šťávou 10 minut.

4

Sataje servírujeme s arašídovou omáčkou, ozdobené snítky petrželky nebo koriandru a ozdobně nakrájenou okurkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept