Sataje z vepřového masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sataje z vepřového masa
Sataje z vepřového masa
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17912 |
Ingredience
Omáčka | |
---|---|
2 kávová lžička | Chilli omáčka |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 polévková lžíce | Koriandr mletý |
1 špetka | Kurkuma |
175 ml | Mléko kokosové |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
125 g | Ořechy burské pražené |
1 špetka | Sůl |
Obloha | |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Okurka salátová |
0,3 hrst | Petržel - nať |
Sataje z vepřového masa | |
500 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 88,8mg |
Draslík | 604,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Cukr třtinový, Koriandr mletý, Kurkuma, Ořechy burské pražené, Sůl, Chilli paprička, Okurka salátová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kokosové, Omáčka sójová, Petržel - nať, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sataje z vepřového masa postup přípravy receptu:
1 | 8 bambusových špejlí namočíme na půl hodiny do studené vody. |
2 | Nesolené arašídy ugrilujeme dozlatova pod rozehřátým grilem. Dvakrát je v době grilování otočíme. Necháme vychladnout a poté je rozmixujeme. Můžeme je též i velmi drobně nasekat. Rozmixované arašídy dáme do rendlíku, přidáme ostrou chilli omáčku, kokosové mléko, sójovou omáčku, koriandr, kurkumu, cukr, sůl a za stálého míchání zahříváme. Omáčka se nesmí přichytit dna. Vaříme na mírném plameni 5 minut. |
3 | Maso nakrájíme na kostičky a napícháme na bambusové špejle. Do pekáče vložíme rošt přikrytý alobalem a maso navlečené na špejlích na ně položíme. Maso přelijeme polovinou připravené arašídové omáčky (druhou polovinu nalijeme do misky a dáme stranou) a dáme pod gril. Grilujeme za občasného obracení a potírání vypečenou šťávou 10 minut. |
4 | Sataje servírujeme s arašídovou omáčkou, ozdobené snítky petrželky nebo koriandru a ozdobně nakrájenou okurkou. |