Obilná třešňová kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obilná třešňová kaše
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17913 |
Ingredience
50 g | Banány |
20 g | Celozrnné rýžové vločky |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
50 g | Třešně |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
14% Kalorie 280 kcal
Kilojoule 1 171kJ
8% Sacharidy 31 g
23% Tuky 17 g
1% Sodík 12 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 252,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 843,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celozrnné rýžové vločky, Máslo čerstvé, Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obilná třešňová kaše postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a vypeckujeme třešně a s vodou a vločkami je za stálého míchání povaříme asi 4 minuty na mírném ohni. |
2 | Mezitím rozmačkáme banán a přidáme ho do kaše i s máslem. Vše potom rozmixujeme na jemnou kaši. |