Ratatouille s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 52 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ratatouille s mletým masem
Celkový čas: | 52 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 22 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17917 |
Ingredience
400 g | Brambory |
200 g | Cuketa |
150 g | Hovězí maso mleté |
150 g | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 12,3mg |
Draslík | 506,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cuketa, Hovězí maso mleté, Lilek, Olej rostlinný, Rajčata, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ratatouille s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Pořádně omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky brambory. Takto připravené brambory osmahneme na lžičce oleje ještě s mletým masem a 100 ml vody a podusíme 5 minut. Rajčata pod horkou vodou oloupeme a nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. Cukety a lilek bez slupky také nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. Vše vaříme asi 15 minut. V případě nutnosti dolijeme vodu. |
2 | Přimícháme smetanu, rajský protlak, olej a najemno nasekanou petrželku. |
3 | Podáváme buď takto uvařené, nebo rozmixované na kaši. |