Krevetová omeleta fu jong - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetová omeleta fu jong
Krevetová omeleta fu jong
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 17922 |
Ingredience
350 g | Krevety tygří - loupané |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 ks | Pórek |
180 g | Sójové výhonky |
250 g | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
180 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 459,9mg |
Draslík | 792,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Sójové výhonky, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Pórek, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevetová omeleta fu jong postup přípravy receptu:
1 | Krevety opláchneme vodou a vysušíme papírovými utěrkami. Poté je řádně obalíme v osoleném Solamylu. |
2 | Pórky nakrájíme na kolečka a žampiony na plátky. |
3 | Slunečnicový olej rozehřejeme ve woku, přidáme pórek a opékáme 3 minuty. Přidáme krevety a za stálého míchání opékáme dozlatova. K této směsi přidáme žampiony, sójové výhonky a vše opékáme ještě 2 minuty. |
4 | Vejce rozšleháme se 3 lžícemi vody, směs nalijeme do woku a necháme ztuhnout. Omeletu poté obrátíme. |
5 | Hotovou omeletu přesuneme na talíř, rozdělíme na čtyři díly a servírujeme ještě horkou ozdobenou smaženým pórkem. |