Kuřecí nebo telecí sataje - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí nebo telecí sataje
Kuřecí nebo telecí sataje
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 135 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17923 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Marináda | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Cukr třtinový |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Na omáčku | |
4 polévková lžíce | Arašídová pomazánka |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
300 ml | Mléko kokosové |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Kuřecí nebo telecí sataje | |
4 ks | Kuřecí prsa |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Koriandr mletý, Olej rostlinný, Zázvor celý, Citronová šťáva, Omáčka rybí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Arašídová pomazánka, Mléko kokosové, Pepř černý mletý, Kuřecí prsa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí nebo telecí sataje postup přípravy receptu:
1 | Špejle namočíme na půl hodiny do studené vody. Cibuli drobně nakrájíme, česnek prolisujeme a zázvor nastrouháme. |
2 | Maso očistíme, zbavíme přebytečného tuku, nakrájíme na tenké proužky dlouhé 7 cm. |
3 | Všechny přísady na přípravu marinády vložíme do ploché mísy, řádně promícháme. Nakrájené maso obalíme ze všech stran v připravené marinádě a ponecháme ho v míse s marinádou. Přikryjeme potravinářskou fólií a necháme odležet 2 hodiny. Můžeme také nechat marinovat přes noc. |
4 | Marinádu slijeme, maso navlékneme na namočené špejle. Sataje z masa grilujeme pod předehřátým grilem 10 minut. Několikrát je během grilování obrátíme. |
5 | Příprava omáčky: |
6 | Během grilování smícháme v rendlíku kokosové mléko, arašídovou pomazánku, rybí omáčku a citronovou šťávu. Vše přivedeme k varu, vaříme 3 minuty a dle chuti osolíme a opepříme. |
7 | Hotovou omáčku přelijeme do misky. Sataje upravíme na mísu a servírujeme s arašídovou omáčkou k namáčení. |